ZGK

(c) 2017

Welkom op de website van Musikfreunde "Zum Grünen Kranz"

Beste muziekvrienden,
In 1999 richtte oud-dirigent Henk van Moorsel muziekvriendenclub 't Gruupke op. In 2002, tijdens een muzikaal weekend in Rüdesheim am Rhein, werd besloten onder een nieuwe naam verder te gaan.

Deze naam werd "Musikfreunde Zum Grünen Kranz".

Carat 2017


De naam is ontleend aan het hotel waar zij toen verbleven. Op 31 oktober 2001 werd het eerste najaarsconcert georganiseerd, waarna er nog vele zouden volgen. Al die jaren onder leiding van Henk van Moorsel.

Inmiddels heeft Henk na 17 jaar besloten om de club te verlaten en per 1 november 2016 het stokje overgedragen aan Tim Messerschmidt. Helaas heeft ook Tim eind 2018 besloten om een andere weg te gaan, waarna we het laatste half jaar gewerkt hebben met interim-dirigenten. Per september hebben we een nieuwe dirigent!

Het repertoire bestaat voornamelijk uit Egerländer en Böhmische muziek. Regelmatig treden wij op in de regio en ook daarbuiten. Op dit moment bestaat het orkest uit circa 16 enthousiaste leden, die de muziek een warm hart toedragen en hebben we een fanclub die is uitgegroeid tot 150 leden.

Elke woensdagavond repeteren we van 20.30u tot 22.00u in de Smeltkroes te Maarheeze. Dus mocht het je leuk lijken om bij ons te komen spelen, kom dan eens luisteren of neem met ons op!

Optredens en PR
Penningmeester
Fanclub

Heb je op- of aanmerkingen over de website of wil je maandelijks op de hoogte worden gehouden van onze belevenissen, stuur dan een mail naar de webmaster.

U bevindt zich hier: Home Hoofdpagina Welkom op de website van Musikfreunde "Zum Grünen Kranz"